Digitaal dossier

Leg nagenoeg automatisch uw digitale dossier aan. In één oogopslag kunt u zowel op dossier- als relatieniveau de complete historie inzien: correspondentie, geschreven uren, facturen, agendapunten, taken en meer.  

Digitaal dossier

Integratie van e-mail, agenda en taken

Geen dubbele invoer of schakelen tussen programma's door de naadloze integratie van e-mail, agenda en taken. 

E-mails worden vrijwel automatisch opgeslagen in het dossier en onder de relatie. Optioneel houdt de stopwatch bij hoeveel tijd er aan een e-mail besteed wordt, zodat die tijd direct geschreven (en evt. gecorrigeerd) kan worden.

Integratie van e-mail, agenda en taken

Urenregistratie

Uren registreren zoals u dat prettig vindt: handmatig via de dagstaat, importeren vanuit de agenda, automatisch middels de stopwatch, via de app of een combinatie hiervan. 

Urenregistratie

Mobiel werken via de App

Het systeem is volledig webbased en kan daarom altijd en overal gebruikt worden. Om nog mobieler te zijn, is het systeem ook te benaderen via een app op uw smartphone of tablet, specifiek (native) ontwikkeld voor iOS (Apple) en Android.

In de auto een gesprek voeren vanuit de app en met één druk op de knop gesprekstijd registreren, nog even snel een document raadplegen en de dossierhistorie bekijken op, of simpelweg een afspraak inplannen. De app kan ook gebruikt worden voor extra beveiliging bij het inloggen in BaseNet (two way authentication).

Mobiel werken via de App

Digitaal ondertekenen

Met Digitaal Ondertekenen kan het hele ondertekenproces online en rechtsgeldig afgehandeld worden.

Factureren

Onze uitgebreide facturatiemodule bevat alle mogelijkheden voor het afhandelen van het facturatieproces.

Scannen naar BaseNet Accountancy

Verstuur papieren documenten rechtstreeks vanaf uw scanner naar het juiste dossier in BaseNet.