Financiële administratie voor consultants


De boekhoudoplossing om uw gehele administratie te beheren

De administratiemodule van BaseNet is een volwaardig online boekhoudpakket welke u kunt gebruiken als aanvulling op BaseNet CRM. U kunt eenvoudig opvolging geven aan uw uitgedraaide facturen, de BTW aangifte verzorgen en inkoopnota´s doorbelasten op projecten. Ook krijgt u bij aanschaf van de module een gratis accountantslogin. Met deze login kan uw boekhouder of accountant inzage krijgen in alleen de administratiemodule.

Complete volwaardige boekhoudoplossing

Met de administratiemodule van BaseNet wordt het handmatige werk tot een minimum gereduceerd.

Vanuit uw (online) bankpakket kunt u uw digitale bankafschriften exporteren. Dit bestand kunt u vervolgens importeren in BaseNet. Uw bankgegevens worden hiermee automatisch bijgewerkt.

Inkoopfacturen hoeft u met de administratiemodule ook slechts één keer in te geven. Nadat u de facturen heeft ingeboekt in BaseNet kunt u een betaalbestand creëren voor uw bank.

Met bovenstaande mogelijkheden neemt de module u veel tijd uit handen. Ook beschikt u altijd over de meest recente gegevens ten aanzien van uw betalingen.

Debiteurenbewaking en uitdraaien herinneringen

Vanuit de administratiemodule kunt u in één oogopslag binnen uw openstaande debiteurenlijst zien wat er open staat aan betalingen.

Het is mogelijk om met een simpele handeling één of meerdere betalingsherinneringen te creëren. U kunt binnen BaseNet meerdere soorten herinneringen instellen en zelf onderhouden.

Voor het afboeken van betalingen kunt u elektronische bankafschriften importeren. Dit bespaart u heel veel tijd.

Importeer bankgegevens en exporteer uw inkoopnota’s

De administratiemodule van BaseNet is beschikbaar als extra module in combinatie met BaseNet Online CRM.

In de eerste plaats biedt de module u een uitstekende opvolging van het facturatieproces. U kunt eenvoudig uw openstaande posten bekijken en één of meerdere betalingsherinneringen creëren.

Daarnaast kunt u betalingen importeren, uw BTW aangifte verzorgen en heeft u altijd en overal direct inzicht in uw financiële situatie. Binnen BaseNet kunt u mutaties inlezen van de volgende banken:

  • ING
  • ABN-Amro
  • Rabobank
  • Frieslandbank
  • Triodos
  • Van Lanschot

De gratis accountantslogin zorgt voor een optimale samenwerking tussen u en uw accountant.


Gratis accountantslogin bij de administratiemodule

De administratiemodule van BaseNet zorgt voor een optimale samenwerking met uw accountant. Bij de module wordt een gratis accountantslogin verstrekt.

Hiermee heeft uw accountant enkel toegang tot uw financiële gegevens (administratiemodule). Van afstand kan hij/zij verwerkingen en/of controles uitvoeren.

U beschikt als ondernemer altijd over actuele financiële gegevens en hoeft hier niet meer op te wachten. Uw accountant kan ook direct beschikken over de gegevens en kan hierdoor snel inspringen op situaties.

Inkoopnota’s eenvoudig doorbelasten op projecten

De administratiemodule van BaseNet biedt u verschillende manieren om doorbelastingen in te voeren.

U kunt tijdens het inboeken van een inkoopnota de boekingsregels direct doorzetten naar uw projecten. Deze wijze bespaart u tijd omdat u in feite twee handelingen combineert. Ook reduceert u het aantal vergeten doorbelastingen tot een minimum.

Een andere manier is om producten toe te voegen op projectniveau.

Bij het facturatieproces worden de doorbelastingen automatisch meegenomen. Ook worden de doorbelastingen hierbij overzichtelijk in de factuurspecificatie getoond.

BTW aangifte

BaseNet heeft ook de BTW aangifte volledig geïntegreerd binnen de administratiemodule.

Binnen de BTW aangifte hoeft u enkel een periode in te geven en het systeem berekent vervolgens automatisch de BTW.

Na het berekenen van de BTW kunt u per categorie de bedragen eenvoudig herleiden. Hiervoor is een handige functie ingebouwd. Deze functie maakt het mogelijk door te klikken naar de oorspronkelijke boeking.

U kunt er vervolgens voor kiezen de BTW te verwerken of dit in een later stadium te doen.


Eenvoudig consolideren van verschillende administraties

Binnen de administratiemodule van BaseNet kunt u eenvoudig één of meerdere administraties voeren.

Binnen de overzichten kunt u ervoor kiezen om deze voor iedere administratie afzonderlijk te bekijken. Het is ook mogelijk de overzichten geconsolideerd te bekijken. Dit geeft u in één oogopslag een totaalbeeld van alle administraties bij elkaar.

Daarnaast kunt u betalingen importeren, uw BTW aangifte verzorgen en heeft u altijd en overal direct inzicht in uw financiële situatie.

De gratis accountantslogin zorgt voor een optimale samenwerking tussen u en uw accountant.

Uitwisselingsmogelijkheden naar andere systemen

BaseNet biedt u met de financiële module een volwaardige boekhoudoplossing. Gebruik van een ander financieel pakket wordt hierdoor overbodig.

Het kan echter voorkomen dat u genoodzaakt bent om gegevens te exporteren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij organisaties met specifieke afdelingen en administraties welke allemaal een eigen boekhoudpakket hanteren.

Binnen de administratiemodule van BaseNet heeft u standaard de mogelijkheid om de verschillende dagboeken te exporteren.