Sales


Van lead tot klant, alle sales op een rij via onze salesmodule

Met de salesmodule van BaseNet heeft u direct inzicht in het gehele salestraject. Volg het gehele traject van lead naar klant. Krijg direct inzicht in de actuele status van de sales funnel middels de uitgebreide managementrapportage mogelijkheden. Koppel campagnes aan uw sales projecten en meet hierdoor direct de effectiviteit van uw campagnes. Na succesvolle afronding van een prospect kunt u direct factureren vanuit de projectenadministratie.

Direct inzicht krijgen in de actuele status van uw sales

De salesmodule van BaseNet geeft u altijd en overal direct inzicht in de actuele status van uw sales. U kunt altijd zien waar een sale zich bevind.

Accountmanagers voeren binnen het systeem een scoringspercentage in. Op basis van dit percentage krijgt u een reëler beeld van de te verwachten omzet.

Doordat de salesmodule volledig is geïntegreerd met relatiebeheer bouwt u ook hiermee relatiehistorie op.

Nieuwe aanvragen komen binnen als suspect en kunnen doorgezet worden naar prospect. Suspects zijn nog geen relaties binnen het systeem. Door deze werkwijze wordt vervuiling van uw relatiebestand tot een minimum gereduceerd.

Versturen van mailings naar uw prospects

De salesmodule van BaseNet heeft een geïntegreerde mailingmodule. Door het aangeven van diverse selectiecriteria gericht op uw salestraject kunt u op eenvoudige wijze mailings creëren.

Het is ook mogelijk mailings te sturen naar prospects welke binnen zijn gekomen via een bepaalde campagne.

De mailing kan op verschillende manieren verstuurd worden. Zo kunt u gebruik maken van een gepersonaliseerde E-mail mailings, brieven mailings, sms mailings of een output naar Excel genereren. Creëer eenvoudig offertes vanuit uw salesprojecten

Binnen de salesmodule kunt u verschillende soorten afspraken vastleggen. Dit kunnen zowel financiële alsook operationele afspraken zijn.

Op basis van de door u ingevoerde gegevens kan BaseNet Online CRM u eenvoudig van een offerte voorzien. Deze offerte kan eventueel geheel gevormd worden in uw huisstijl.

De offerte is vervolgens altijd terug te vinden onder de relatie en/of (sales)project. Door het invoeren van een actiedatum ziet u direct wanneer u moet reageren.

Uitgebreide managementrapportage

Binnen de salesmodule beschikt u over uitgebreide managementrapportage. Het systeem kan diverse rapporten genereren in Excel. Deze rapporten zijn flexibel ingedeeld en kunt u aanpassen naar uw eigen wensen.

Op ieder willekeurig moment kunt u beschikken over de rapporten. Deze rapporten geven inzicht in de actuele status van uw sales. Ook is het mogelijk een verwachting te zien van de omzet.

De verhouding tussen uw verschillende sales en de verhouding tussen uw accountmanagers is duidelijk zichtbaar.

Toegang tot de rapportagefunctie kunt u binnen BaseNet voor bepaalde gebruikers uitsluiten.


Direct zien hoe uw accountmanagers onderling presteren

Binnen de salesmodule is duidelijk te zien hoe uw accountmanagers onderling presteren. Met deze informatie kunt u in een vroeg stadium zien welke accountmanager excelleert in bepaalde onderdelen. U ziet direct welke accountmanager geschikt is voor welke klus.

Met behulp van deze informatie kunt u uw salesproces nog beter stroomlijnen. Toekomstige salesprojecten verlopen hierdoor nog efficiënter.

Per accountmanager kunt u zien welke acties er nog dienen plaats te vinden. Het is ook mogelijk hier een rapport van uit te draaien.

Wijzigingen vragen om opmerkingen

Indien er iets wordt gewijzigd in de sale dient er altijd een datum ingevuld te worden met opmerking. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de informatie binnen de salesmodule actueel is.

De opmerkingen triggeren automatisch een volgende actiedatum. Door middel van kleuren wordt aangegeven welke actie u dient op te pakken. Zo houdt u altijd het overzicht met betrekking tot de status van uw sales.

Per accountmanager kunt u zien welke acties er nog dienen plaats te vinden. Het is ook mogelijk hier een rapport van uit te draaien.

Een afgeronde sale gaat verder als project

Als u het salestraject binnen BaseNet succes vol hebt afgerond kunt u de sale verder laten gaan als project.

Hierdoor blijft de projecthistorie intact. Ook worden automatisch alle gekoppelde uren en/of producten meegenomen.

Zo kunt u ook direct verder gaan met de facturatie. De sale kunt u nu benaderen als project. Binnen dit project is de saleshistorie verplaatst naar het achterliggende tabblad. Door deze werkwijze hoeft u niet nogmaals een project in te voeren.


Aanvragen vanuit uw eigen website koppelen aan de salesmodule

Het is mogelijk om aanvragen vanuit uw website direct te koppelen met de salesmodule van BaseNet. U kunt er hierbij voor kiezen om de aanvragen binnen te laten komen als suspect of als prospect.

Een suspect wordt nog niet automatisch een relatie binnen uw systeem. Dit zorgt ervoor dat uw relatiebestand schoon blijft.

De aanvragen vanuit uw website kunt u direct weer toewijzen aan uw accountmanagers. Vervolgacties, zoals het versturen van een mailing, zijn ook direct mogelijk.